top of page
20170719_213633-768x576.jpg

LÄK DIG SJÄLV RETREAT 
21- 27/7 2024

LÄK DIG SJÄLV RETREAT BOHUSLÄN

Välkommen till en läkande vecka! 

 

Kom med och upplev en läkande vecka för kropp och själ. Genom en kombination av yoga, andningsövningar, breathwork, dans, shaking, lymfvård, triggerpunktsmassage med bollar kan du frigöra spänningar, öka din energi och hitta inre balans. När vi vistas i den vackra havsmiljön tillåter vi naturens element att påverka våra sinnen och hjälpa oss att finna frid och styrka inom oss själva.

 

Yoga retreatet hålls i en mycket naturskön rofylld sommaridyll, i en trivsam, avspänd och familjär atmosfär, ofta något kurspass även utomhus. Du serveras 3 välsmakande måltider vegetarisk mat, mestadels ekologisk, tillagade med själ och hjärta. Alla hjälps åt med viss karmayoga under veckan, enkla göromål.Gullnäsgården är en kursgård som ligger mycket naturskönt vid havet och lummig grönska på ön Tjärnö, en mil sydväst om Strömstad, i den sköna bohuslänska skärgården. Tjärnö har permanent landförbindelse. Tidigare bedrevs lantbruk på Gullnäs, men fiske var huvudnäringen. Alla byggnaderna har mer eller mindre byggts om för att bättre passa till kursverksamhet, som bedrivits sedan 1963

Yogan som praktiseras under veckan är anpassad för att passa alla, oavsett tidigare erfarenhet. Den har fokus på andetaget och är en mix av olika yogastilar såsom Kundalini-, Yin-, Hatha- och Breathyoga.

Under veckan så skakar vi av oss det som tynger oss, släpper taget och reflekterar över våra tankar och känslor. Med penna och block i handen får vi möjlighet att skissa och skriva ner våra inre tankar och känslor, låta dem komma till ytan och bli en del av vårt inre uttryck.

Vi använder oss av rösten, musik, gongbad och soundhealing för att landa in i oss själva. Genom att låta ljudvibrationerna omfamna oss kan vi släppa taget om stress och spänningar, och i stället fyllas av lugn och harmoni.

DSC00423-768x576.jpg
anayah dans.jpg

UPPLEV DEN SVENSKA SOMMAREN I BOHUSLÄN.

Kanske avslutar vi dagen med att tända en brasa och utföra meditationen trataka cleansing, en av Hatha Yogans reningsvägar för att rensa sinnet och stärka vår närvaro.

Denna vecka är en möjlighet att ge dig själv tid och utrymme att vårda din kropp och själ på ett djupare plan. Att återansluta med vårt sanna jag, hitta inre balans och stärka din inre kraft. Välkommen att utforska och upptäcka det helande som finns inom dig!

Anayah vill hjälpa dig hitta din egen energi och att lita på din egen kraft, höra din inre röst, landa in i dig själv, skapa energi och lugn med hjälp av yogan, andning, övningar, musik, meditation och naturens kraft. 

P1010661-768x1024.jpg

EARTHLY LIFE SCHOOL 

Om gården och vistelsen

Yogaretreatet hålls i en mycket naturskön rofylld sommaridyll, i en trivsam, avspänd och familjär atmosfär, ofta något kurspass även utomhus. Du serveras 3 välsmakande måltider vegetarisk mat, mestadels ekologisk, tillagade med själ och hjärta. Alla hjälps åt med viss karmayoga under veckan, enkla göromål.

Boende finns i olika prisnivåer i enkelrum eller delat rum i olika trivsamma stugor inom området med gemensam toalett och dusch i separat byggnad eller i ovanvåningen i huvudbyggnaden med toalett och dusch på bottenvåningen. Det finns delat rum samt enkelrum i en nybyggd stuga samt nybyggt hus med badrum på samma våningsplan. Gården har tyvärr inga rum med egen toalett och dusch. För mer information om boendet, läs under hyra stuga eller kontakta Gullnäsgården.

Under den lediga tiden finns möjlighet att bada, vandra, cykla, paddla, ro, göra utflykter eller bara vara och ha det skönt i den vackra näromgivningen, Lindholmen och naturreservatet Saltö vid Koster havet. Det är 5 km till närmaste livsmedelsaffär och 1 mil till Strömstad. Viss bussförbindelse finns, Västtrafik Buss nr 997. Det finns även en vedeldad bastu att njuta av.

RETREAT Info Programmet kan ändras lite beroende på grupp.

Incheckning är på söndag från kl 16. Middag kl 18.00 och kursen slutar med lunch avresedagen kl 12.

 07.30-08.45

 Yoga för energi och pranayama/andningsövningar. Ute vid havet vid bra väder.


09.00            

Frukost 


10.30-12.15  

Olika tekniker för inre läkning, connecta med naturen, shaking och dans
12.30

Lunch. Ledig egen tid för bad, vila och sköna aktiviteter  
18.00 

Middag

 
19.30-21.00  

Varierande program, Yinyoga, dans, gongbad/soundhealing, meditation

Under den lediga tiden finns möjlighet att bada, vandra, cykla, paddla, ro, göra utflykter eller bara vara och ha det skönt i den vackra näromgivningen, Lindholmen och naturreservatet Saltö vid Koster havet. Det är 5 km till närmaste livsmedelsaffär och 1 mil till Strömstad. Viss bussförbindelse finns, Västtrafik Buss nr 997. Det finns även en vedeldad bastu att njuta av.

Priser och anmälan 2024

 

Kursavgift: 2450:-
Anmälningsavgift  1000 SEK betalas till kursledaren som bokningsbekräftelse till  
Bankgiro 723-5856 eller Swish: 1231040096
Resterande kursavgift 1450:- samt kost & logi, betalas senast 3 veckor innan kursstart. En bekräftelse med mer information skickas ut innan kursstart.

Kost & logi, 6 dygn
Enkelrum 5950:-, delat rum 5300:- I stuga eller i huvudbyggnaden en trappa upp.
Enkelrum 6550:-, delat rum 5800:- . I nybyggd stuga eller större nybyggt hus, med gemensamt badrum på samma våningsplan.

-Kanske du har en friskvårdspeng på ditt arbete som du kan använda för kursen...

Allmän information och avbokningsregler kan du läsa här.

anayah kundalini 2.jpg

Huvudlärare

Anayah Roots

Anayah Roots Norlin, är yogalärare, soundhealer, artist, coach och guide.
Anayah har utformat en egen yogaform med fokus på andning och kallar det BreathYoga/Andningsyoga. Genom hennes första 20 år med dans, turnering, dansutbildning och Tai Ji insåg hon tidigt att andning var en av de viktigaste delarna, men det var med hennes kundaliniyogalärar-utbildning som det intresset växte. Idag är hon breathworks coach och har även fokus på trauma-release i breathworks med mottagning i Göteborg. Anayah är aktiv på Hagabadet med Soundhealing klasser och Kundaliniyoga samt är utbildad inom Hatha yoga, som hon började med redan som 22 åring. Idag är hon 43 år. Hon är även utbildad i Mixstyle Yoga inom Vinyasa, Yin, Ashtanga, och Hatha. Anayah jobbar också med att coacha, göra detox, transfomations-workkhops och retreats. Hon är även konstnärinna, sångerska och har turnerat och släppt musik, album och Vinyler, under Anayah Roots Levi.

bottom of page